'Bijzondere' Advocaat: De passie die hij heeft, hebben zijn spelers niet

'Bijzondere' Advocaat: "De passie die hij heeft, hebben zijn spelers niet"

10-05-2018 08:53
17

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer is niet onder de indruk van Sparta, de tegenstander in de play-offs om promotie/degradatie. De 49-jarige Zeeuw was toeschouwer tijdens de laatste competitiewedstrijd van Sparta dit seizoen.

"Ik heb ze zondag zien spelen. Dat was niet best", oordeelt De Nooijer na de 2-5 nederlaag die Sparta tegen Heracles Almelo moest slikken. De voormalig verdediger is wél lovend over zijn collega Dick Advocaat, vertelt hij aan de NOS. "Dat vind ik wel bijzonder. De passie die hij heeft, hebben zijn spelers niet. Advocaat gaf ons niet voor niets een compliment over onze mentaliteit."

De Schapenkoppen mogen tegen Sparta spelen, omdat ze tegen SC Cambuur een ongekende comeback realiseerden: een 1-4 nederlaag in eigen huis werd rechtgezet in Leeuwarden, waarna Dordrecht de penalty's beter nam. De Nooijer kijkt uit naar de clash tegen zijn oude club. "Er zijn nog drie, vier spelers hier die van Sparta vandaan komen. Dat is alleen maar goed, want dan willen ze zeker laten zien wat ze waard zijn."

FC Dordrecht en Sparta trappen donderdagmiddag om 16.45 uur af aan de Krommedijk. De return in Rotterdam vindt zondag plaats en begint ook om 16.45 uur.