'Enige amateur' van Jong Ajax: 'Iedereen kreeg maandelijks geld. Ik niet'

'Enige amateur' van Jong Ajax: 'Iedereen kreeg maandelijks geld. Ik niet'

10-05-2018 09:34
65

Noussair Mazraoui heeft een droomseizoen achter de rug. De twintigjarige middenvelder overwoog in de zomer van 2016 nog om de jeugdopleiding van Ajax te verlaten, maar werkte zich op tot aanvoerder van de Amsterdamse beloften en maakte dit seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht.

"Ik had toen niet durven zeggen dat ik dit inmiddels allemaal bereikt heb", vertelt de twintigjarige middenvelder aan Ajax TV. Mazraoui was voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 de enige Jong Ajax-speler zonder contract. "Dat vond ik een beetje teleurstellend. Ik was de enige amateur bij Jong Ajax. Iedereen kreeg maandelijks zijn geld en premies na de wedstrijd. En dan zat ik daar: ja jongens, ik heb weer niets gekregen. Lastig."

Mazraoui heeft nagedacht over een vertrek bij Ajax. "Ik dacht bij mezelf: misschien moet ik voor een nieuwe kans gaan bij een club waar ze me niet kenden. Maar toen kregen we een nieuwe trainer bij Jong Ajax (Marcel Keizer, red.). Toen dacht ik: waarom zou ik naar een andere club gaan als ik bij Ajax opnieuw kan beginnen? Dat is voor mij wel een keerpunt geweest."