'Barcelona ziet Raiola opdoemen en haakt af voor De Ligt: nog vier clubs over'

'Barcelona ziet Raiola opdoemen en haakt af voor De Ligt: nog vier clubs over'

10-05-2018 13:45
188

FC Barcelona is afgehaakt voor Matthijs de Ligt. Dat meldt El Mundo Deportivo donderdag. Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur en Bayern München zijn nog wel in de race.

De Ligt (18) wordt al jaren begeleid door zijn vader en oud-Ajacied en vertrouwenspersoon Barry Hulshoff, maar door de massale belangstelling van Europese topclubs heeft zaakwaarnemer Mino Raiola zich ook over de Ajacied ontfermd. Dat is slecht nieuws voor Barcelona, meldt El Mundo Deportivo.

De Catalaanse grootmacht had lange tijd goede contacten met het kamp-De Ligt, maar hikte aan tegen de vraagprijs van naar verluidt vijftig tot zestig miljoen euro. Nu Raiola zich ermee is gaan bemoeien, zal de transfersom alleen maar verder oplopen.

Robert Fernandez, technisch secretaris van Barcelona, trekt daarom zijn conclusies getrokken en parkeert de belangstelling. Volgens El Mundo Deportivo baalt Barça van de situatie, want het plan was om De Ligt - net als Frenkie de Jong - een voorcontract te laten tekenen, vóórdat andere clubs zich zouden melden. Dat moment is echter voorbij.

Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur en Bayern München hebben naar verluidt nog wel concrete belangstelling voor De Ligt. Barcelona vindt hem te overpriced, ook als Samuel Umtiti deze zomer vertrekt voor ettelijke miljoenen.