Mühren redt Sparta bij FC Dordrecht na bizar eigen doelpunt van Spierings

Mühren redt Sparta bij FC Dordrecht na bizar eigen doelpunt van Spierings

10-05-2018 18:38
36

Sparta staat met een been in de finale van de play-offs. De ploeg van Dick Advocaat won op bezoek bij FC Dordrecht met 1-2, na een krankzinnige slotfase.

Op basis van de openingsfase leek Sparta een gemakkelijke middag en avond tegemoet te gaan, want twee minuten nadat de Rotterdammers de lat raakten, lag de bal er al in. Na goed voorbereidend werk van Fred Friday (hij gaf de bal mee met een hakje) was Loris Brogno in de tiende minuut van dichtbij trefzeker: 0-1. De Kasteelclub was ook na de openingsgoal de betere partij, de Jupiler League-club wachtte af. Sparta had de 0-1 voorsprong nog voor de rust flink kunnen uitbouwen.

Kansen om gelijk te maken kreeg Dordrecht zeker. Met name na de rust liet de ploeg van Gerárd de Nooijer regelmatig de tanden zien. Denis Mahmudov schoot een keer gevaarlijk voorlangs en was daarna ongelukkig in de afronding.

Sparta beperkte zich in de tweede helft tot verdedigen, al kregen de Rotterdammers kansen om de score te verdubbelen. Dordrecht werd daarna steeds gevaarlijker en was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Roy Kortsmit redde knap op een afstandsschot. 

De meest opvallende momenten gebeurden in de slotfase. Dordrecht kwam in de 89e minuut langszij dankzij Stijn Spierings, die de bal op bizarre wijze achter doelman Kortsmit schoot. Kortsmit hoopte de bal nog weg te koppen, maar ging er onderdoor. Dordrecht kon juichen, maar niet voor lang. Een minuut na de eigen goal schoot Robert Mühren Sparta naar de winst: 1-2.

Aanstaande zondag treffen Sparta en Dordrecht elkaar in Rotterdam opnieuw. Dan kan de ploeg van Dick Advocaat zich plaatsen voor de finales, die op 17 mei en 20 mei zullen worden gespeeld.