Opvallend: Advocaat overrulet perschef Sparta: Ik zal zorgen dat-ie gelijk komt

Opvallend: Advocaat overrulet perschef Sparta: "Ik zal zorgen dat-ie gelijk komt"

10-05-2018 19:20
5

Een aparte situatie na de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Sparta. Stijn Spierings en Roy Kortsmit waren volgens de persmedewerker van Sparta niet beschikbaar voor interviews, maar trainer Dick Advocaat wist van niets. Hij stuurde het duo alsnog naar de mixed-zone.

Dat melden RTV Rijnmond en Voetbal International op Twitter. Spierings en Kortsmit eisten in de slotfase van het duel met Dordrecht de hoofdrol op. Spierings schoot de bal op krankzinnige wijze vanaf een meter of 35 in zijn eigen doel. Kortsmit had de bal mogen pakken, maar ging er onderdoor. Na afloop wilden de media het Sparta-duo spreken, maar daar stak de perschef van Sparta een stokje voor.

Tot grote verbazing van Advocaat, die van de pers te horen kreeg dat Spierings en Kortsmit niet beschikbaar waren voor interviews. "Ik zal zorgen dat-ie gelijk komt", aldus de Sparta-trainer over Spierings volgens VI

Sparta won de wedstrijd uiteindelijk alsnog, want na de bizarre goal van Spierings maakte Robert Mühren er 1-2 van. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw. De inzet is een plekje in de finale van de play-offs.