'Twente 'diep teleurgesteld' in Eredivisie-clubs en overweegt juridische stappen'

'Twente 'diep teleurgesteld' in Eredivisie-clubs en overweegt juridische stappen'

11-05-2018 08:18
138

FC Twente overweegt juridische stappen, nu duidelijk is geworden dat de Eredivisie-clubs niet akkoord gaan met het verzoek van Twente om de compensatieregeling te schrappen. Algemeen directeur Erik Velderman vindt dat de gesloten overeenkomst 'onder grote druk en zonder rechtsgrond' tot stand is gekomen.

De overeenkomst is gesloten toen Veldermans voorganger, Onno Jacobs, het nog voor het zeggen had in Enschede. Twee jaar geleden wilde Twente de Eredivisie-clubs compenseneren omdat de club jarenlang financieel wanbeleid voerde. Eredivisie-clubs konden samen rekenen op een bedrag van rond de 1,5 miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Twente wil nu onder die overeenkomst uit, maar daar gaan de Eredivisie-clubs niet mee akkoord. Velderman is van mening dat de overeenkomst 'onder grote druk en zonder rechtsgrond' tot stand is gekomen, zo laat hij weten aan De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant is Twente 'diep teleurgesteld' in de clubs. "Ik heb gevraagd om coulance met een club die in één klap twaalf miljoen van zijn omzet is kwijtgeraakt, maar die heb ik helaas niet gekregen", aldus Velderman.

Lees ookEredivisie-clubs willen geld zien van FC Twente: "Er was geen coulance"