Eredivisie-clubs opgelet: tien spelers die te goed zijn voor de Jupiler League

Eredivisie-clubs opgelet: tien spelers die te goed zijn voor de Jupiler League

11-05-2018 17:00
14

De technisch directeuren van Eredivisie-clubs maken overuren om hun selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen. VoetbalPrimeur helpt ze een handje en stelt tien spelers uit de Jupiler League voor die vanaf volgend seizoen in de Eredivisie kunnen spelen.

Ferdi Kadioglu (NEC)
Met zijn kwaliteiten eigenlijk te goed om in de Jupiler League te spelen. Ajax, Feyenoord en Vitesse zijn al eens met hem in verband gebracht en dat is niet voor niets. Na de degradatie van NEC verlengde Kadioglu zijn contract. Het is zaak voor NEC om te promoveren naar de Eredivisie, want anders zou de club Kadioglu zomaar kwijt kunnen raken aan een andere (Eredivisie-)club. Een middenmoter zou bij hem kunnen passen.

Arnaut Groeneveld (NEC)
Heeft zich dit seizoen bewezen als een van de sterkhouders van NEC. Met zijn elf doelpunten in 28 wedstrijden kan het niet anders dan dat Groeneveld op het lijstje staat van enkele clubs uit de Eredivisie. Is net als Kadioglu te goed om in de Jupiler League te spelen. "Als wij niet naar de Eredivisie gaan, wil ik wel een stap omhoog maken", liet Groeneveld onlangs weten aan FOX Sports. Groeneveld ontbrak vanwege een blessure tegen FC Emmen (4-0) en dat gemis was duidelijk merkbaar.

Joey Veerman (FC Volendam)
Een talentvolle middenvelder van negentien jaar die in de Eredivisie zijn mannetje wel zou staan. FC Utrecht heeft al eens naar hem geïnformeerd en het is zeker niet ondenkbaar dat andere clubs hem ook op de lijst hebben staan. Veerman heeft qua voetbal veel weg van PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas. Greep vorig seizoen naast de Talent van het Jaar-prijs, die toen naar Abdelhak Nouri (Ajax) ging. Veerman is goed genoeg om op het hoogste niveau van Nederland te acteren.

Andrija Novakovich (Telstar)
Novakovich heeft met negentien doelpunten al min of meer bewezen dat hij een aanwinst zou zijn voor veel Eredivisie-clubs. Sparta, sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Twente volgen de Amerikaanse neo-international van 21 jaar. Clubs die Novakovich willen hebben, onderhandelen niet met Telstar, maar met Reading. De Amerikaanse spits wordt gehuurd van de Championship-club. "Een ideaal scenario zou zijn om hem na een goed jaar in de Jupiler League nog een jaar als huurling in de Eredivisie te laten spelen", zei zaakwaarnemer Chiel Dekker onlangs in De Telegraaf.

Rody de Boer (Telstar)
"Ik heb nooit begrepen hoe we die in onze schoot geworpen hebben gekregen. Uiteindelijk ben ik heel bang dat hij gauw vertrokken is. De Boer is een toppertje aan het worden", zei Telstar-trainer Mike Snoei een aantal maanden geleden. Dat De Boer (20) gevolgd wordt door clubs uit Nederland én de Premier League, zegt genoeg over de talenten van de jonge keeper, die in Oranje O20 speelt. ADO Den Haag liet hem gaan en nu blinkt De Boer wekelijks uit bij Telstar. Clubs uit het linkerrijtje van de Eredivisie doen er goed aan een poging te wagen. Telstar heeft de knappe zesde plaats in de Jupiler League mede te danken aan De Boer.

Mart Lieder (FC Eindhoven)
Dertig goals maken voor een club uit het rechterrijtje van de Jupiler League en de concurrentie ruim achter je laten, dan kán het niet anders dan dat je opties hebt in de Eredivisie. Zou een aardige spits zijn voor een moeizaam scorende eredivisionist. Lieder heeft al Eredivisie-ervaring (Vitesse, RKC Waalwijk, FC Dordrecht) en kroonde zich dit seizoen tot topscorer van de Jupiler League.

Silvester van der Water (Almere City)
Van der Water (21) was dit seizoen een van de lichtpuntjes bij Almere City en wordt in ieder geval gevolgd door Heracles Almelo. Met twaalf goals in 25 wedstrijden past de aanvallende middenvelder prima bij clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie. Als Almere City via de nacompetitie niet weet te promoveren, kan zijn zaakwaarnemer wellicht in gesprek met een Eredivisie-club.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
Dat El Jebli na dit seizoen vertrekt bij De Graafschap, lijkt zo goed als zeker. De 25-jarige middenvelder verlengt zijn contract niet, omdat hij vindt dat de aanbieding die de club deed te laag was. Als laagvliegers uit de Eredivisie nog een technische middenvelder zoeken, die zo nu en dan ook nog zijn doelpuntje meepikt, dan moeten ze een belletje plegen naar Doetinchem.

Mark Diemers (De Graafschap)
Diemers (24) lijkt in alles een Eredivisie-speler. Naar verluidt zijn Fortuna Sittard, Willem ll en NAC geïnteresseerd in de uitblinker van De Graafschap. Diemers weet hoe het is om op het hoogste niveau van Nederland te spelen, want van 2013 tot 2015 speelde hij bij FC Utrecht. Eredivisie-clubs die interesse hebben moeten haast maken, want ook het buitenland lonkt voor Diemers. Was dit seizoen goed voor elf doelpunten en maakt nog kans op de Bronzen Stier voor beste speler van de Jupiler League.

Jonathan Okita (MVV)
18 goals in 36 wedstrijden voor een club die tiende is geëindigd in de Jupiler League, dan doe je het aardig. En dat in zijn debuutseizoen. Okita zal zich na zo'n superseizoen ook afvragen waar zijn plafond ligt. Speelde vorig seizoen nog in de tweede divisie van België bij Union Saint-Gilloise. Mogelijk dat er nog rek zit in de 22-jarige aanvaller.