Ik kan me niet voorstellen dat dit de manier is om 16-jarige jongens te helpen

"Ik kan me niet voorstellen dat dit de manier is om 16-jarige jongens te helpen"

Gepubliceerd: vrijdag 11 mei 2018 om 12:42vr 11-05-2018 om 12:42

Art Langeler heeft zijn ogen uitgekeken tijdens het jeugd-EK, waar ook Oranje O17 aan meedoet. De Nederlandse talenten wonnen hun eerste twee groepswedstrijden van Duitsland en Spanje.

Langeler, die van vrijdag tot zondag in Engeland was, noemt het een 'daverende EK-start'. Het verschil in werkwijze tussen de landen viel hem op. 'Waar de meeste landen zo'n tien tot vijftien stafleden tellen, zaten er bij Duitsland 26 mensen aan de begeleidingstafel! Dat dit niet altijd iets zegt, werd meteen duidelijk in de wedstrijd Duitsland - Nederland', verwijst de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB naar de 3-0 zege van Oranje O17.

Ook keek hij zijn ogen uit bij Spanje - Servië, waar de bondscoaches volgens Langeler zichzelf niet meer onder controle hadden. "Het kruis aan het kettinkje dat de Servische coach krampachtig in de hand hield was versleten van de kussen die hij er op plaatste, maar dit mocht niet baten. Spanje scoorde toch, en verdiend. Dat was voor de Spaanse coach het teken om als een overspannen leraar te gaan roepen over het veld tot aan het eindsignaal. (...) Ik kan me niet voorstellen dat dit de manier is om 16-jarige jongens te helpen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws