'Bayern München oriënteert zich op vervanger en komt uit bij ex-doelwit PSV'

'Bayern München oriënteert zich op vervanger en komt uit bij ex-doelwit PSV'

11-05-2018 12:58
9

Opvallend nieuws uit Duitsland: Bayern München heeft concrete belangstelling voor Kenedy. De 22-jarige Braziliaan wordt dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Newcastle United en maakt daar een goede indruk.

Vrijdag maakt het betrouwbare Kicker melding van het transfernieuws. De kans is groot dat Bayern München na dit seizoen afscheid neemt van Juan Bernat. Daarom oriënteert de Duitse kampioen zich op een versterking, die de hele linkerflank kan bestrijken. In dat kader valt de naam van Kenedy, die in de tweede seizoenshelft een goede indruk maakt als huurling van Newcastle. Chelsea is als eigenlijke werkgever nog in het bezit van zijn transferrechten.

Bij Chelsea is de Bayern-interesse bekend, schrijft Kicker. Kenedy beschikt op Stamford Bridge over een contract tot medio 2019 en wil naar verluidt meer garanties krijgen op speeltijd volgend seizoen. Zit dat er niet in, dan maakt Bayern München een goede kans op zijn komst. Vorig jaar was Kenedy nog in beeld bij PSV. Marcel Brands, technisch manager van de Eindhovense club, slaagde er toen niet in om hem naar het Philips Stadion te halen.