'Ajax wil de hoofdprijs voor Neres: duurste Ajacied ooit bij uitgaande transfer'

'Ajax wil de hoofdprijs voor Neres: duurste Ajacied ooit bij uitgaande transfer'

11-05-2018 14:58
234

Ajax is niet van plan om David Neres deze zomer voor een prikkie te laten gaan. Integendeel: volgens het Braziliaanse UOL Esporte vraagt Ajax maar liefst 50 miljoen euro voor de aanvaller. 

Neres heeft een goed seizoen achter de rug in Amsterdam en dus is er veel interesse voor de Braziliaan. UOL Esporte schrijft dat Marc Overmars Neres niet laat gaan voor een bedrag lager dan 50 miljoen euro. 

Borussia Dortmund zou volgens De Telegraaf recent een bod van 30 miljoen euro hebben uitgebracht op Neres. Ajax wees het bod resoluut van tafel. De 21-jarige rappe vleugelaanvaller zou stevig balen van de hoge vraagprijs.

Mocht een club bereid zijn om deze zomer aan het astronomische prijskaartje te willen voldoen, dan wordt Neres de duurste Ajacied ooit. Momenteel draagt Davinson Sánchez die titel met zich mee. De Colombiaan vertrok afgelopen zomer voor 42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. 

Neres kroonde zich dit seizoen tot topscorer van Ajax met vijftien doelpunten (en veertien assists) in 38 officiële duels. Hij heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2021.