Schuurs maakt officieus Ajax-debuut in Dubai, Bandé begint op de bank

Schuurs maakt officieus Ajax-debuut in Dubai, Bandé begint op de bank

11-05-2018 17:12
54

Perr Schuurs maakt vrijdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Al Ahly zijn officieuze debuut voor Ajax. De verdediger die overkwam van Fortuna Sittard begint in de basis. De andere nieuweling, Hassane Bandé, zit op de bank.

Trainer Erik ten Hag kiest verder voor een aantal jongelingen. Zo speelt Mitchell Bakker als linksback en krijgt Donny van de Beek op het middenveld gezelschap van Noussair Mazraoui en Jurgen Ekkelenkamp. Voorin krijgt Kasper Dolberg opnieuw de kans om wedstrijdritme op te doen. De spits hoopt nog altijd op een uitverkiezing voor de Deense WK-selectie.

Dolberg wordt geflankeerd door David Neres en Justin Kluivert. Het gonst van de transfergeruchten rond de vleugelaanvallers, maar zij krijgen dus gewoon de voorkeur van Ten Hag. Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt vanwege enkelklachten. Daarnaast zijn Lasse Schöne, Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech niet mee met het oog op het aankomende WK in Rusland.

In Dubai staat overigens de Champions Golden Cup op het spel. Bij Al-Ahly neemt oud-Feyenoorder Hossam Ghaly afscheid. De aftrap is om 18.00 uur.

De opstelling van Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Schuurs, Bakker; Mazraoui, Van de Beek, Ekkelenkamp; Neres, Dolberg, Kluivert.
Wissels: Alblas, Lamprou, Johnsen, Cassierra, Orejuela, De Wit, Bandé, Bijleveld, Matusiwa