'NAC Breda heeft Vreven-opvolger bijna binnen, maar moet wachten op handtekening'

'NAC Breda heeft Vreven-opvolger bijna binnen, maar moet wachten op handtekening'

11-05-2018 23:18
23

NAC Breda lijkt een opvolger voor trainer Stijn Vreven gevonden te hebben. Mitchell van der Gaag zal naar verwachting overkomen van Excelsior.

De benoeming is echter nog niet honderd procent rond, benadrukken Voetbal International en BN DeStem. Van der Gaag schermt nog met een aanbieding van een buitenlandse club en wil afwachten met het zetten van zijn handtekening in Breda. De 46-jarige oefenmeester kondigde begin maart zijn vertrek bij Excelsior aan en hoopte op een avontuur over de grens. Van der Gaag was onlangs nog met sc Heerenveen in gesprek, maar besloot uiteindelijk om niet in Friesland aan de slag te gaan.

Dat de oud-verdediger van onder meer PSV en FC Utrecht tóch in Nederland lijkt te blijven, is de verdienste van NAC-directeur Hans Smulders. Het tweetal werkte tijdens het seizoen 2015/2016 samen bij FC Eindhoven, dat op een knappe vierde plek in de Jupiler League eindigde, en bewaart daar uitstekende herinneringen aan. Van der Gaag zal bovendien zijn zoon Jordan tegenkomen in Breda. De negentienjarige middenvelder verruilde de jeugdopleiding van het Portugese Benfica in september voor die van NAC.