'Ajax hoort vraagprijs Magallan en maakt haast; Overmars stipt ook plan B aan'

'Ajax hoort vraagprijs Magallan en maakt haast; Overmars stipt ook plan B aan'

12-05-2018 06:54
122

Lisandro Magallan moet na Hassane Bandé, Perr Schuurs en Zakaria Labyad de vierde aanwinst worden van Ajax voor het nieuwe seizoen. In Amsterdam wordt vaart gezet achter de komst van de 24-jarige Argentijn van Boca Juniors.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax wil nadat Boca in de Copa Libertadores tegen Allianz Lima het seizoen besluit, zakendoen over de centrale verdediger. Volgens Argentijnse media volstaat een transfersom van 8,5 miljoen euro plus enkele bonussen om Magallan los te weken bij zijn club. Desondanks heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars een plan B mocht Boca tegenstribbelen.

Plan B is de Paraguayaan Fabian Balbuena van het Braziliaanse Corinthians. De 26-jarige verdediger kost 'slechts' zes miljoen euro, weet de ochtendkrant. Een nadeel is dat hij in augustus 27 jaar wordt en daardoor minder restwaarde heeft dan de jongere Magallan. Daarnaast verdient hij bij Corinthians naar verluidt twee miljoen euro netto per seizoen.

Overmars richt zijn pijlen daarom aan het einde van komende week nog één keer op Magallan. De Argentijn, die uitkwam voor Argentinië onder 20 en het Olympisch elftal, werd verkozen in het Zuid-Amerikaans elftal van het jaar en is bij landskampioen Boca Juniors een zekerheid. Overmars denkt dat Magallan met Matthijs de Ligt een ijzersterk verdedigingsduo kan vormen.