Vitesse-directeur: 'Het is zeker niet zo dat we hem hebben afgeschreven'

Vitesse-directeur: 'Het is zeker niet zo dat we hem hebben afgeschreven'

12-05-2018 08:46
76

Hoewel Vitesse zich richt op versterking onder de lat voor komend seizoen, betekent dat niet dat Remko Pasveer is afgeschreven. Dat stelt technisch directeur Marc van Hintum.

Pasveer kwam afgelopen zomer over van PSV en tekende voor drie jaar, maar raakte na een reeks ongelukkige momenten in de tweede seizoenshelft zijn basisplaats kwijt. Sindsdien verdedigt Jeroen Houwen het doel en zit de 34-jarige routinier op de bank. "Het is zeker niet zo dat we hem definitief hebben afgeschreven", reageert Van Hintum in De Telegraaf.

"Als we kunnen, willen we voor de positie onder de lat de concurrentie vergroten", aldus Van Hintum. "Maar dat doen we alleen als we een gelijkwaardige of betere keeper kunnen vinden. Als dat niet lukt, doen we niks. Het is duidelijk dat Pasveer veel beter kan dan hij heeft laten zien, maar er zijn wel verzachtende omstandigheden."

"Hij heeft veel aan zijn hoofd gehad in de privésfeer met de gezondheidssituatie van iemand die heel dicht bij hem staat. Zoiets kan ertoe leiden dat je minder presteert. Dat wegen we ook mee in ons oordeel", besluit de directeur.