'Confronterend' seizoen voor Lijnders: 'Werden na vijf wedstrijden al opgewacht'

'Confronterend' seizoen voor Lijnders: 'Werden na vijf wedstrijden al opgewacht'

12-05-2018 13:36
14

Pepijn Lijnders is bezig een pittig aan een pittig debuutseizoen als hoofdtrainer van NEC. De 34-jarige Limburger nam na de winterstop de plek van Adrie Bogers over, verspeelde de koppositie in de Jupiler League en ging tijdens de eerste play-offwedstrijd tegen FC Emmen met 4-0 onderuit.

"Het afgelopen halfjaar ben ik als persoonlijkheid echt getest. Dat is confronterend, want je leert jezelf kennen", concludeert Lijnders in gesprek met de Limburger. "Je wordt niet alleen als coach getest, maar vooral als mens. Hoe sterk ben je? Na vijf wedstrijden wachtten de supporters van NEC ons al op. Het enige waar ik mee bezig was, was om dat weg te houden van mijn team en mijn staf."

Lijnders werkte als assistent-trainer van Liverpool in de luwte, maar is in Nijmegen de eindverantwoordelijke. De trainer heeft daaraan moeten wennen. "Hier, bij NEC, kijkt iedereen naar je. Dat is waar. Vroeger kon ik heel erg makkelijk beslissingen nemen, omdat je altijd rugdekking had. Uiteindelijk was ik niet degene die op de keuzes beoordeeld werd. Dat gebeurt nu wél."