'Nacompetitie-expert' van FC Utrecht: 'Met FC Twente ook al. Blijkbaar mijn lot'

'Nacompetitie-expert' van FC Utrecht: 'Met FC Twente ook al. Blijkbaar mijn lot'

12-05-2018 14:24
14

Bij FC Utrecht wordt tijdens de play-offs om Europees voetbal nadrukkelijk naar Willem Janssen gekeken. De 31-jarige aanvoerder is bezig aan alweer zijn dertiende nacompetitiecampagne in zijn carrière.

"Ik houd van extra wedstrijden en korte vakanties", lacht de centrale verdediger in gesprek met De Telegraaf. Janssen heeft bij VVV-Venlo, Roda JC, FC Twente en FC Utrecht een reputatie opgebouwd als 'nacompetitie-expert'. "Zowel promotie/degradatie als Europees voetbal. Op zich ook wel logisch, want ik heb altijd subtop gespeeld. Bij FC Twente dacht ik om het kampioenschap te spelen, maar toen werd het toch ook weer play-offs. Het is blijkbaar mijn lot."

Janssen dwong vorig seizoen via de play-offs Europees voetbal met FC Utrecht af en hoopt dat dit seizoen opnieuw te doen. De Domstedelingen zullen zaterdagavond een 4-3 nederlaag bij sc Heerenveen goed moeten maken. "Je merkt dat we gegroeid zijn als club. Van ons wordt nu verwacht dat we de play-offs winnen. We weten allemaal hoe mooi het vorig jaar was en hoe mooi de Europese zomer was. Die ervaringen geven ons extra motivatie maar ook vertrouwen voor deze play-offs."