'Dat wil Advocaat misschien wel, maar dat pikt het publiek bij Sparta niet'

'Dat wil Advocaat misschien wel, maar dat pikt het publiek bij Sparta niet'

12-05-2018 14:38
9

FC Dordrecht verloor op Hemelvaartsdag de eerste play-offontmoeting met Sparta, maar kijkt vol vertrouwen uit naar de return. De Schapenkoppen achten zichzelf in staat om op Het Kasteel voor een stunt te zorgen.

"Sparta was zeker niet beter", blikt aanvoerder Gustavo Hamer in gesprek met Voetbal International terug op de 1-2 nederlaag aan de Krommedijk. FC Dordrecht kwam vlak voor tijd op 1-1 door een bizarre eigen goal van Stijn Spierings, maar moesten daarna nog de winnende treffer van Robert Mühren slikken. "Na die merkwaardige 1-1 moeten we gewoon zorgen dat het 1-1 blijft natuurlijk. Dan mag je niet de 1-2 nog tegen krijgen, maar het verandert niets aan het feit dat we daar moeten scoren."

Trainer Gérard de Nooijer vraagt zich hardop af of Sparta de 2-1 voorsprong in eigen huis kan consolideren. "Dat zou Advocaat misschien wel het liefst willen, maar daar heeft hij de ploeg niet voor en dat pikt het publiek daar niet." De 49-jarige Zeeuw denkt dat zijn ploeg hierdoor in de kaart kan worden gespeeld. "Ze moeten iets laten zien voor eigen publiek, ze kunnen zich niet beperken tot tegenhouden. Wij moeten lef tonen en beseffen dat er wat te halen is. Tegen dit Sparta liggen er echt nog kansen voor ons."

Zondag wordt er om 16.45 afgetrapt. De winnaar van het tweeluik neemt het in de finale van de play-offs op tegen FC Emmen of NEC.