Update: 'Crisisoverleg op Goodison Park: Everton probeert Rooney te overtuigen'

Update: 'Crisisoverleg op Goodison Park: Everton probeert Rooney te overtuigen'

13-05-2018 15:20
10

Alles wijst erop dat Wayne Rooney vertrekt uit de Premier League. Sky Sports bericht zaterdag dat de alltime topscorer van Engeland op het trainingscomplex afscheid heeft genomen van zijn Everton-collega's. Rooney (33) staat naar verluidt voor een transfer naar de Major League Soccer. 

Eerder deze week dook het gerucht op dat DC United concrete belangstelling heeft voor Rooney. Inmiddels is de interesse vanuit Washington zelfs bevestigd door die club. Er ligt een contract klaar in de Verenigde Staten voor Rooney. DC United is bereid om een slordige veertien miljoen euro te betalen voor de routinier. 

Na dertien seizoenen bij Manchester United keerde Rooney afgelopen zomer terug naar zijn jeugdliefde Everton. Zijn rentree is teleurstellend verlopen. Ronald Koeman, de man die hem inlijfde, werd vrij snel ontslagen en met diens opvolger Sam Allardyce lijkt het niet te boteren. 

Sky Sports weet dat Rooney zaterdagochtend, één dag voor de laatste wedstrijd van het seizoen, niet heeft meegetraind bij The Toffees. Blijkbaar nam de aanvaller uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van medespelers en andere medewerkers van de club. 

Update 13/5 15.20: Volgens The Daily Mail gaat Everton alsnog een poging doen om Rooney in Liverpool te houden. The Toffees hopen dat de 33-jarige aanvaller het aanbod uit Washington naast zich neerlegt. Everton-preses Bill Kenwright vindt een vroegtijdig afscheid van Rooney 'een slecht idee' en wil daarom verkomen dat hij al na één jaar vertrekt. In de komende dagen vindt het naar verluidt een crisisoverleg plaats met Rooney en diens familie en management.