Twee Nederlanders in miskopenelftal Premier League: 'Personificatie van rampjaar'

Twee Nederlanders in miskopenelftal Premier League: 'Personificatie van rampjaar'

12-05-2018 16:01
70

Jaïro Riedewald en Davy Klaassen (foto) hebben van het Britse voetbalmagazine FourFourTwo een plek gekregen in het miskopenelftal van de Premier League. De verdediger van Crystal Palace en de middenvelder van Everton beleefden een debuutseizoen om snel te vergeten. 

Afgelopen zomer maakten Riedewald en Klaassen de overstap van Ajax naar de Premier League. 'Hij is de personificatie van het rampzalige avontuur van Frank de Boer in de Premier League', schrijft FourFourTwo over de Nederlander. Onder Roy Hodgson, de opvolger van de in september ontslagen De Boer, stond Riedewald slechts drie keer in de basis. 

Voor Klaassen - afgelopen jaar nota bene verkozen tot beste speler van de Eredivisie- werd het helemaal een dramatisch jaar. Na het ontslag van Ronald Koeman op Goodison Park verdween de rechtspoot volledig uit beeld. Klaassen deed in heel 2018 slechts 16 minuten (!) mee in de Premier League. 

Het volledige miskopenteam van FourFourTwo:

Joe Hart, Pablo Zabaleta, Michael Keane, Jaïro Riedewald, Patrice Evra, Renato Sanches, Tiemoue Bakayoko, Davy Klaassen, Guido Carrillo, Alvaro Morata en Kelechi Iheanacho