Ajax O19 faalt tegen Feyenoord: Van Bommel en PSV kampioen

Ajax O19 faalt tegen Feyenoord: Van Bommel en PSV kampioen

12-05-2018 16:35
154

PSV O19 is zaterdagmiddag kampioen geworden. Het jonge elftal van trainer Mark van Bommel moest zelf winnen en hopen op puntenverlies van concurrent Ajax O19 om de titel binnen te slepen. 

Ajax, getraind door John Heitinga, gaf tijdens de mini-Klassieker tegen Feyenoord een voorsprong uit handen in de absolute slotfase: 2-2. In Eindhoven kon de champagne daardoor ontkurkt worden. PSV won zelf met met 6-1 van NEC/FC Oss. 

Door goals van Victor Jensen en Danilo Pereira dácht Ajax op rozen te zitten tegen Feyenoord. Bij winst was een kampioenschap van PSV sowieso nog een week uitgesteld. In de slotminuten ging het echter mis. Nadat Naoufal Bannis eerst voor de aansluitingstreffer had getekend, tikte Alex Bangura in de laatste minuut de 2-2 binnen. 

Voor PSV en de debuterende trainer Mark van Bommel is de landstitel historisch. In 1991, liefst 27 jaar geleden, werd PSV O19 voor de laatste keer kampioen. PSV 1 en PSV O17 veroverden eerder ook al het kampioenschap. PSV O19 staat overigens ook in de bekerfinale.