Heerenveen gaat op zoek naar vleugelaanvaller en stuurt scouts naar Zweden

Heerenveen gaat op zoek naar vleugelaanvaller en stuurt scouts naar Zweden

12-05-2018 19:12
5

SC Heerenveen heeft een Amerikaans-Franse aanvaller in Zweedse dienst op het oog. De nummer acht van de Eredivisie heeft scouts naar Zweden gestuurd om de 23-jarige Romain Gall van GIF Sundsvall te bekijken.

De directeur van Sundsvall bevestigt tegenover Fotbollskanalen dat er zaterdag scouts van de Friezen op de tribune zaten tijdens de wedstrijd tegen BP. De thuisploeg won met 3-0 en Gall leverde een assist af. De jeugdinternational van de Verenigde Staten, die ook over een Frans paspoort beschikt, heeft nog een contract tot december 2019 bij de nummer zes van Zweden.

Heerenveen lijkt een nieuwe buitenspeler prima te kunnen gebruiken. Het afgelopen seizoen werden de flanken bezet door Martin Odegaard en Arber Zeneli. Het huurcontract van Odegaard loopt echter af en de negentienjarige Noor keert in principe terug naar Real Madrid. Zeneli heeft zichzelf naar verluidt in de kijker gespeeld van Fiorentina en Napoli. De Kosovaar ligt nog tot 2019 vast en Heerenveen kan alleen deze zomer nog een redelijke transfersom voor hem vangen.