De Jong verklaart afwezigheid van Labyad: Dat was ook niet de verwachting

De Jong verklaart afwezigheid van Labyad: "Dat was ook niet de verwachting"

12-05-2018 20:46
24

De afwezigheid van Zakaria Labyad bij FC Utrecht heeft niets te maken met eventuele transferperikelen, benadrukt trainer Jean-Paul de Jong. De spelmaker zit zaterdagavond niet bij de wedstrijdselectie voor het play-offduel met sc Heerenveen wegens liesklachten.

Deze heeft hij opgelopen tijdens de heenwedstrijd in Friesland van woensdagavond. "Na de wedstrijd hadden we al wat kleine pijntjes", vertelt De Jong aan FOX Sports. "We hadden vrijdag al besloten om Labyad en Mateusz Klich niet te laten trainen (de Pool is zaterdag eveneens niet van de partij, red.)." De Jong liet toen nog aan de pers weten dat er geen blessures in zijn selectie waren. "Dat was ook niet de verwachting. Uiteindelijk bleek de klacht toch van zien aard te zijn dat we liever geen risico wilden nemen."

Dat de spelmaker met zijn hoofd bij een vertrek bij FC Utrecht is, wordt ten stelligste ontkend door De Jong. "Nee, echt niet. Een blessure is een blessure." Interviewer Pascal Kamperman merkt vervolgens op dat Labyad niet eens op de bank zit, hoewel de middenvelder slechts met een lichte blessure zou kampen. "Natuurlijk zijn dat afwegingen die je met elkaar maakt. Maar hij was niet fit genoeg. In dat geval volgen wij de medische staf", antwoordt De Jong.

Lees ook: Labyad schittert door afwezigheid in Utrecht: 'Moet zorgen dat ze Europa in gaan'