'Ik denk dat Manchester United een fout heeft gemaakt om Memphis te verkopen'

'Ik denk dat Manchester United een fout heeft gemaakt om Memphis te verkopen'

12-05-2018 20:59
49

Manchester United heeft vorig seizoen een blunder begaan door Memphis Depay van de hand te doen, vindt voormalig Arsenal-aanvaller Robert Pirès. De Oranje-international vertrok halverwege vorig seizoen naar Olympique Lyon en heeft sindsdien veel indruk gemaakt in Frankrijk.

Ook Pirès is onder de indruk van de oud-PSV'er. "Hij is een geweldige speler", vertelt de inmiddels 44-jarige Fransman in een interview met goksite Bwin. "Ik denk dat Manchester United een fout heeft gemaakt door hem te verkopen. Ze zullen er waarschijnlijk spijt van gaan krijgen."

Pirès vindt het knap dat Memphis zich aan heeft kunnen passen aan het Franse voetbal. "Hij had het moeilijk bij Manchester United. Bovendien is het lastig om je aan te passen aan een nieuwe club, een nieuwe cultuur en een nieuwe leefomgeving. Maar hij is nu een belangrijke speler voor Lyon en hij maakt het verschil in de grote wedstrijden.

Memphis kan terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen in Lyon. Met zestien competitietreffers heeft hij een groot aandeel gehad in de huidige tweede plek van Les Gones, die nog twee competitiewedstrijden op het programma hebben staan.