'Ik moet geld verdienen, heb te veel uitgegeven in mijn Heerenveen-tijd'

'Ik moet geld verdienen, heb te veel uitgegeven in mijn Heerenveen-tijd'

12-05-2018 21:46
40

Lekker renteniere na een carrière als profvoetballer: dat zit er voor Romano Denneboom niet in. De voormalig aanvaller van onder meer sc Heerenveen, NEC, FC Twente en Sparta heeft vroeger naar eigen zeggen te veel geld over de balk gesmeten. 

Eénmalig international Denneboom (37) wil graag aan de slag als zaakwaarnemer. "Ik kan jonge jongens heel goed helpen, heb de Champions League gespeeld en veel geld verdiend, maar ben ook gedegradeerd met Sparta en een half jaar clubloos geweest", zegt hij in gesprek met BN/De Stem. 

"Daarnaast moet ik nog wel wat geld verdienen. Ik had financieel onafhankelijk kunnen zijn, maar heb daarvoor te veel uitgegeven in die periode bij Heerenveen."

Als jonge speler in Friesland gaf hij haast zijn volledige salaris onmiddellijk weer uit. "Zo kocht ik een Rhodesian Ridgeback, een kanon van een hond van een paar duizend gulden, omdat ik die mooi vond. Dat waren gigantische beesten, die vochten vroeger zelfs met leeuwen. Ik heb hem uiteindelijk weggedaan, want kon er helemaal niet voor zorgen."