FC Utrecht wint, beëindigt seizoen van Heerenveen en staat in finale tegen Vitesse

FC Utrecht wint, beëindigt seizoen van Heerenveen en staat in finale tegen Vitesse

12-05-2018 22:41
69

De finale van de play-offs voor Europees voetbal gaat tussen FC Utrecht en Vitesse. De Domstedelingen waren zaterdagavond in eigen huis te sterk voor sc Heerenveen: 2-1. Die krappe zege was voldoende na de spectaculaire 4-3 nederlaag in het Abe Lenstra Stadion van enkele dagen geleden. 

De eerste helft in stadion Galgenwaard kende weinig hoogtepunten. Vervelend moment was de blessure die Heerenveen-goalie opliep door een botsing met Sean Klaiber. De goalie van de Friezen lag minutenlang op het veld en moest uiteindelijk op een brancard weggedragen worden. Zijn vervanger Wouter van der Steen kon razendsnel vissen. Een afvallende bal werd fraai binnengeschoten door Rico Strieder.  

Heerenveen móest vanwege die achterstand scoren, maar na de pauze leek het lang helemaal nergens op bij de ploeg van Jurgen Streppel. Er ging héél veel mis en het was dan ook wachten op de 2-0 van Utrecht. Na een klein uur was het Mark van der Maarel die scoorde. De verdediger kopte een voorzet van Klaiber knap binnen.  

De thuisploeg leek op rozen te zitten tegen het apatisch spelende Heerenveen. In de slotfase werd het tóch weer spannend nadat invaller Marco Rojas de aansluitingstreffer had gemaakt. Utrecht-doelman David Jensen verrichtte vlak voor tijd nog een knappe redding op een kopbal van Jizz Hornkamp, een andere Friese invaller. Ook Denzel Dumfries was nog héél dichtbij de 2-2. 

In de finale van de play-offs neemt Utrecht het op tegen Vitesse. De formatie uit Arnhem was over twee duels veel te sterk voor ADO Den Haag. De twee finaleduels worden gespeeld op 15 en 19 mei.