Streppel voorspelt nieuwe bloeiperiode Heerenveen: 'Ongelooflijk veel talent'

Streppel voorspelt nieuwe bloeiperiode Heerenveen: 'Ongelooflijk veel talent'

13-05-2018 07:12
25

Jurgen Streppel neemt met opgeheven hoofd afscheid van sc Heerenveen. De Friezen werden zaterdag uitgeschakeld door FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal. Daarmee is de periode van de oefenmeester bij Heerenveen ten einde.

"Ik ben ongelooflijk trots dat ik twee jaar bij Heerenveen heb mogen werken. Ik heb geweldige wedstrijden gezien en we hebben twee keer de doelstelling gehaald. Er zijn veel jonge jongens doorgebroken, dat was mijn opdracht. Dat is aardig gelukt", laat Streppel weten aan de NOS.

Toch was Streppel bij de fans van Heerenveen niet altijd onomstreden. "Ik krijg erkenning van mijn staf en spelers, dat is me alles waard. Het publiek is verwend geweest door de tijden van tien jaar geleden. Die tijden komen er ook nu weer aan, want we hebben ongelooflijk veel talent. Ik was best een aardige trainer en een goed mens, daar gaat het mij om."

Waar Streppel zijn loopbaan vervolgt, weet hij nog niet. "Ik heb een aantal gesprekjes gehad, maar het moet bij mij passen. Het moet honderd procent goed voelen, anders ga ik het niet doen."