Bale in topvorm: 'Weet dat ik hoofdpijn krijg bij maken opstelling voor finale'

Bale in topvorm: 'Weet dat ik hoofdpijn krijg bij maken opstelling voor finale'

13-05-2018 09:53
12

Zinedine Zidane constateert na de 6-0 overwinning op Celta de Vigo dat de spelers van Real Madrid precies op tijd in vorm zijn. Over twee weken staat de Champions League-finale tegen Liverpool op het programma.

Met name Gareth Bale eiste zaterdagavond een hoofdrol op. Met twee goals was de Welshman, die dit seizoen lang niet altijd zeker is van een basisplaats, een van de smaakmakers bij Real. "Bale was heel sterk, op alle fronten. Het is mooi dat iedereen bij ons in vorm begint te raken", laat Zidane weten.

"Ik weet nu al dat ik hoofdpijn krijg bij het maken van de opstelling voor de finale", vervolgt de Franse trainer, die onder meer Cristiano Ronaldo en aanvoerder Sergio Ramos rust gunde. "Of ik er al over heb nagedacht? Nee, nog niet. Vanzelfsprekend ben ik heel blij voor Bale, maar het belangrijkste is dat we allemaal fit afreizen naar Kiev."

Ook de Spaanse kranten zijn vol lof over Bale. 'Real Madrid heeft dit seizoen veel punten laten liggen in eigen huis. Je vraagt je af wat er was gebeurd als Bale het hele jaar in topvorm was geweest', schrijft Marca. 'Bale heeft zijn kandidatuur gesteld voor een plek in de basis in de Champions League-finale. Als er geen ruimte voor hem is, dan moet die worden gecreëerd.'