VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

15-05-2018 12:00
40

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van spits zijn:

Luuk de Jong (PSV)
Bijna zat-ie in Bordeaux en ook de Mexicaanse grootmacht Clúb America wilde hem hebben. Uiteindelijk bleef De Jong 'gewoon' bij PSV. Daar sleepte de targetman zijn derde landstitel in vier jaar binnen. De Jong scoorde in 28 Eredivisie-duels twaalf keer. 


Wout Weghorst (AZ)
Zijn irritante gedrag, emotionele uitbarstingen en alles-of-niets-interviews zorgen wekelijks voor discussie. Tja, een aparte vogel is het wel, Wout Weghorst. Bovenal heeft de lange spits van AZ een droomseizoen achter de rug. Hij scoorde achttien keer in de Eredivisie én maakte in maart zijn debuut in het Nederlands elftal. 


Tim Matavz (Vitesse)
Met Matavz en Luc Castaignos haalde Vitesse in de zomer twee spitsen van naam in huis als opvolgers van Ricky van Wolfswinkel. Waar Castaignos weinig klaarspeelde en nu met stille trom terugkeert naar Portugal, was collega-aanvaller Matavz juist van onschatbare waarde voor de Arnhemse club. Matavz scoorde zestien keer en maakt met Vitesse nog kans op plaatsing voor een Europees ticket. 


Bjorn Johnsen (ADO Den Haag)
Schotland, Bulgarije, Portugal, Spanje: in de afgelopen zes jaar verkaste Johnsen naar de ene na de andere club in het buitenland. In juli dook de Noorse targetman plots op in Den Haag. Hij werd dé revelatie van de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Johnsen (negentien goals) scoorde uiteindelijk nét niet vaak genoeg om aan de haal te gaan met de topscorerstitel van de Eredivisie. 


Fran Sol (Willem II)
De absolute publieksfavoriet in Tilburg. Het was een bizar seizoen voor Sol, bij wie in oktober een tumor werd geconstateerd. Verrassend snel keerde de Spaanse goaltjesdief terug op het veld. Dankzij onder meer de goals van Sol, zestien in totaal, speelde Willem II zich veilig. Legendarisch was natuurlijk de 5-0 thuiszege op PSV. Sol maakte drie goals in dat duel. 

Wie is volgens jou de beste spits van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper