De Graafschap naar finale play-offs na nieuw doelpuntenfestijn tegen Telstar

De Graafschap naar finale play-offs na nieuw doelpuntenfestijn tegen Telstar

13-05-2018 14:19
48

De Graafschap heeft zich zondag ten koste van Telstar geplaatst voor de finale van de play-offs. Op De Vijverberg trokken de Superboeren aan het langste eind: 4-2.

De Graafschap en Telstar maakten er donderdag al een spektakel van in Velsen-Zuid, waar de thuisclub met 3-2 won. Zondag was het niet minder leuk. Sterker nog, in de return werd nóg vaker gescoord. De Graafschap kwam op de eigen Vijverberg uitstekend uit de startblokken. Na vier minuten tikte Lars Nieuwpoort de 1-0 binnen.

Het dominante De Graafschap schakelde nog een tandje bij en kwam twintig minuten later op een 2-0 voorsprong. Youssef El Jebli zorgde er met een kopbal bij de eerste paal voor dat de fans uit hun dak gingen. Een waanzinnige vrije trap van specialist Mohamed Hamdaoui na rust bracht de spanning echter weer volledig terug in Doetinchem: 2-1.

De Graafschap liet zich na de 2-1 van Telstar niet kennen en breidde de marge weer uit naar twee doelpunten via Fabian Serrarens. Even later werd het toch 3-2. Bart Straalman ging vreselijk in de fout, waarna Hamdaoui onderuit werd gehaald door doelman Filip Bednarek. Andrija Novakovich benutte de strafschop.

Met die stand zou er een verlenging volgen in Doetinchem. Dat gebeurde echter niet. Daryl van Mieghem hielp met zijn doelpunt in de 80ste minuut de thuisclub aan een startbewijs voor de finaleronde van de play-offs, ondanks een hyperspannende slotfase. Almere City FC of Roda JC is de volgende tegenstander.