Lijnders legt hoofd op NEC-hakblok: Het zijn nu de wijze heren boven ons

Lijnders legt hoofd op NEC-hakblok: "Het zijn nu de wijze heren boven ons"

13-05-2018 17:46
25

Pepijn Lijnders houdt rekening met het scenario dat hij zondag voor het laatst op de bank zat bij NEC. Onder leiding van de bekritiseerde trainer slaagde de Nijmeegse club er niet in om na één seizoen terug te keren in de Eredivisie.

Een 4-1 overwinning in De Goffert was onvoldoende voor NEC. Lijnders zou het niet vreemd vinden als FC Emmen-thuis zijn laatste wedstrijd was. "Ik denk dat elke trainer daar rekening mee houdt bij een club waar veel druk op zit is en waar je moet promoveren", laat hij weten aan Omroep Gelderland.

"Ik heb alles gegeven het laatste half jaar. Ik heb er alles aan gedaan om continu de ploeg recht te krijgen en een bepaald idee over te brengen. Maar het zijn nu de wijze heren boven ons die nu beslissend zijn."

De NEC-supporters zijn al langer klaar met Lijnders, die in de spiegel kijkt. "Ja, ik verwijt mezelf vrij veel. Ik wist dat dit een echte club is, dat gaat verder dan op het veld. Maar er is hier de laatste jaren veel gebeurd en er heeft veel negativiteit geheerst. En dan komt eruit als het dan weer mis gaat. Daar moest ik maar mee zien te dealen."