Bibberend Sparta knokt zich terug tegen Dordrecht en is stap dichterbij handhaving

Bibberend Sparta knokt zich terug tegen Dordrecht en is stap dichterbij handhaving

13-05-2018 18:40
44

Dankzij een knappe comeback op Het Kasteel heeft Sparta zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Het werd 2-2 tegen FC Dordrecht, dat enkele dagen geleden al met 2-1 was verslagen. In de finale van de play-offs treft Sparta FC Emmen. 

Het Sparta van trainer Dick Advocaat had een goede uitgangspositie na de overwinning van eerder deze week. In de eerste helft van de return dreigde het echter volledig mis te gaan voor de Rotterdammers. Eerst schoot Denis Mahmudov via het been van Bart Vriends raak en na een halfuur werd het zelfs 0-2. Dordrecht-spits Jeremy Cijntje profiteerde van gepruts van met name doelman Leonard Nienhuis. Hij schatte een dieptebal helemaal verkeerd in. 

Na de pauze zat er maar één ding op voor Sparta. Er móest een goal worden gemaakt om in ieder geval een verlenging af te dwingen en degradatie uit de Eredivisie te vermijden. Deroy Duarte zorgde na een klein uur voor een vreuge-explosie op Het Kasteel door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Daarna werd het ook nog 2-2. Goudhaantje Robert Mühren frommelde de bal van dichtbij binnen. Ondanks kansen over en weer werd er in de slotfase niet meer gescoord.

In de finale van de nacompetitie neemt Sparta het zoals gezegd op tegen FC Emmen, dat zondag NEC van zich wist af te schudden. De andere halve finale gaat tussen De Graafschap en Roda JC óf Almere City.