Club Brugge pakt Belgische landstitel; controversiële assist van Vormer

13-05-2018 20:10
14

Club Brugge is zondagavond landskampioen geworden. De Belgische topclub speelde met 1-1 gelijk tegen Standard Luik, mede dankzij Ruud Vormer, die bij de gelijkmaker de hoofdrol opeiste met een handsbal.

Club Brugge had genoeg aan een gelijkspel om zich tot landskampioen van België te kronen. Na tien minuten spelen kwam de ploeg van Ivan Leko in de problemen omdat Standard op een 1-0 voorsprong kwam. Konstantinos Laifis maakte de treffer.

Club Brugge was aangeslagen, maar kwam de tik nog voor de rust te boven. Bij de goal van Jelle Vossen eiste Vormer de hoofdrol op. De Nederlandse middenvelder nam de bal met zijn hand mee en gaf de bal vervolgens aan Vossen, die de bal achter de Standard-doelman schoot. De arbitrage zag de handsbal van Vormer over het hoofd: 1-1.

In de tweede helft zocht Standard nadrukkelijk naar de voorsprong en werd Club Brugge bij vlagen met de rug tegen de muur gezet. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren en wilden vooral geen fouten maken. De spannende slotfase leverde geen doelpunten meer op, waardoor Club Brugge de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis verovert.