PEC wil vaker shoppen bij Ajax en Feyenoord: 'Die categorie spelers'

PEC wil vaker shoppen bij Ajax en Feyenoord: 'Die categorie spelers'

13-05-2018 20:37
33

PEC Zwolle blijft spelers van Eredivisie-beloftenteams in de gaten houden. Deze maand contracteerde de club Zian Flemming (Ajax) en Gustavo Hamer (Feyenoord). De kans bestaat dat er vaker spelers van die clubs naar Zwolle komen. PEC-voorzitter Adriaan Visser zei dat zondagochtend bij De Tafel van Kees.

"Wij zullen het moeten zoeken in de categorie spelers die zich bij Jong Ajax ontwikkelen, bij de beloftenteams", aldus Visser. "Hamer en Flemming zijn daar voorbeelden van. We moeten het zoeken in ons netwerk, waardoor ook prima spelers naar ons toekomen."

Visser bevestigt dat Excelsior-spits Mike van Duinen op het PEC-lijstje staat, maar acht de kans niet heel groot dat hij komt. "Fifty-fifty. De vraagprijs van Excelsior is zo hoog dat wij hem niet willen betalen. Hoe veel? Ik ga niet over getallen praten."

"Het moet allemaal een beetje betaalbaar blijven voor PEC. We blijven een kleine club en hebben de elfde of twaalfde begroting van de Eredivisie. Die wordt langzamerhand wel hoger. Commercieel gaat het beter met de club en het stadion zit iedere wedstrijd vol. De club leeft ook in de regio. Met dit soort clubs moet je met kleine stapjes vooruitgang boeken. De eerste seizoenshelft was weergaloos, de tweede seizoenshelft het tegenovergestelde: waardeloos."