Sparta naar finale play-offs: 'Ik kan wel mijn broer van Jong PSV vragen'

Sparta naar finale play-offs: 'Ik kan wel mijn broer van Jong PSV vragen'

13-05-2018 21:25
27

Opluchting maakte zich meester van Deroy Duarte na de ontsnapping van Sparta in de halve finale van de play-offs tegen FC Dordrecht (2-2). De achttienjarige middenvelder was belangrijk met de aansluitingstreffer.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Het sloeg nergens op", zegt Duarte tegen VoetbalPrimeur over de eerste helft van Sparta. "We wilden wel, maar we stonden niet compact. Er lagen heel veel ruimtes. Die goals sloegen ook nergens op, maar goed... Dit moeten we heel snel vergeten."

In de 57ste minuut maakte Duarte de belangrijke 1-2 voor Sparta. "Ik draaide weg en schoot hem in de verre hoek. Gelukkig gaat 'ie erin. Ja, dat is een mooi moment. Je ziet iedereen losgaan. Het is zo'n belangrijke goal om in de Eredivisie te blijven. Heel belangrijk." Duarte voelde de spanning zelf ook op het veld. "Eén goal en we liggen eruit. Het kan altijd gebeuren."

In de finale van de play-offs wacht FC Emmen. Veel weet Duarte niet van de Jupiler League-club. "Ik ken wel wat spelers: Bilate, Lima, Peters, Janssen volgens mij. Voor de rest heb ik niet echt naar ze gekeken. Ik kan wel mijn broer (Laros Duarte, red.) vragen. Die speelt bij Jong PSV, dus hij kan me misschien wat meer info geven. Van Emmen win je ook niet zomaar."