Almere City stunt in Kerkrade en stuurt Roda JC naar de Jupiler League

13-05-2018 21:52
210

Almere City heeft voor een megastunt gezorgd door Roda JC naar de Jupiler League te sturen. De Jupiler League-club won in Kerkrade verrassend met 1-2 en zorgt daardoor voor een stunt van jewelste.

Roda speelde afgelopen donderdag met 0-0 gelijk in Almere, een uitslag waar de Jupiler League-club vrede mee had. Almere wist dat een 1-1 uitslag in Kerkrade voldoende was om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs. De start in Kerkrade was duidelijk voor Roda. Almere werd met de rug tegen de muur gezet en het wachten was op de voorsprong voor de ploeg van Robert Molenaar.

Het was echter Almere dat verrassend de leiding nam. Een vrije trap van Almere werd slecht verwerkt door Hidde Jurjus, waarna Silvester van der Water de bal snoeihard achter de PSV-huurling schoot: 0-1. Donkere wolken pakten zich samen boven Kerkrade. Aan de stand veranderde er voor de rust niets meer. Roda moest nog twee keer scoren om degradatie te voorkomen.

De eerste Roda-goal viel al vrij snel na de theepauze. Dani Schahin kopte de bal in de 53e minuut van dichtbij achter Almere-doelman Chiel Kramer. Het verzet leek gebroken, want vanaf dat moment regisseerde Roda de wedstrijd en kwam Almere er nog maar nauwelijks aan te pas. De Jupiler League-club bleef in een lastige fase echter overeind en had zelfs kansen om op voorsprong te komen. Acht minuten voor tijd pareerde Jurjus een schot van dichtbij van Sherjill MacDonald.

De spanning was om te snijden in het stadion van Roda, dat nog maar één treffer nodig had om degradatie te voorkomen. Supersub Maecky Ngombo werd daarvoor al ingebracht en was een aantal keren dicht bij het verlossende doelpunt. De treffer viel echter aan de andere kant. Faris Hammouti schoot twee minuten voor tijd de beslissende 1-2 binnen, waardoor Roda twee goals nodig had om niet te degraderen. Die vielen niet meer.

Almere City en De Graafschap mogen gaan bepalen wie er volgend seizoen in de Eredivisie gaat spelen. De Graafschap rekende eerder op zondag af met Telstar. In Doetinchem werd het 4-2.