'Logisch omdat Ajax Ten Hag als trainer heeft en hij helemaal gek van hem is'

'Logisch omdat Ajax Ten Hag als trainer heeft en hij helemaal gek van hem is'

14-05-2018 00:07
49

Kenneth Perez heeft zich uitgelaten over de aanstaande transfer van Zakaria Labyad naar Ajax. De Marokkaanse aanvaller van FC Utrecht staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen in Amsterdam.

"Ik denk niet dat het logisch is dat Ajax aan Labyad denkt, maar het is wel logisch omdat Ajax Ten Hag als trainer heeft en hij helemaal gek van hem is", zegt Perez bij FOX Sports. "Als je dan een belangrijke stem hebt in het aan- en verkoopbeleid, is het niet onlogisch dat hij uitkomt bij Labyad. Hij ziet iets bijzonders in hem. Dat laat hij in ieder geval blijken."

Perez vindt niet dat trainers heel veel invloed moeten hebben op het spelersbeleid van een club. De analist is dan ook van mening dat Ten Hag niet al te veel zeggenschap moet krijgen over wie Ajax moet kopen. "Ik vind dat trainers passanten zijn en inspraak moeten hebben in wat voor type ze zoeken, maar het is wel aan de club om de selectie samen te stellen."

"Een trainer haalt dan tien spelers en drie maanden later is hij ontslagen. Dan zit je als trainer met die spelers die hij misschien niet had willen hebben. Ik vind dat het 80/20 moet zijn in het voordeel van de club."