Nieuws uit Enschede: Rutten gaat dubbelfunctie aan en keert terug bij FC Twente

Nieuws uit Enschede: Rutten gaat dubbelfunctie aan en keert terug bij FC Twente

14-05-2018 06:38
30

Fred Rutten (rechts op de foto) keert terug bij FC Twente. De gedegradeerde Enschedeërs maken dit nieuws maandagochtend bekend via de officiële kanalen.

De 55-jarige inwoner van Overdinkel gaat in Enschede aan de slag als lid van de raad van commissarissen. Rutten krijgt een 'adviserende rol op het voetbaltechnisch vlak'. "Ik heb gezegd dat ik club graag wil helpen als ze me erom vragen", laat hij weten in een eerste reactie. "Onlangs was dit het geval en in gesprekken met de club is dit daaruit voortgekomen. Op deze wijze kan ik helpen."

De oud-trainer van onder meer FC Twente en PSV gaat zijn nieuwe job combineren met zijn werkzaamheden bij zijn huidige club, het Israëlische Maccabi Haifa. "Fred heeft aangegeven bij Maccabi Haifa te blijven als zij zich zouden handhaven en dat is gebeurd. Dat Fred zich hieraan wil houden, is logisch", verklaart algemeen directeur Erik Velderman. "Het is mooi voor de club dat Fred Rutten ons voetbaltechnisch wil helpen. Fred Rutten is met zijn kennis en ervaring welkom."

Rutten was tussen 1999 en 2001 en tussen 2006 en 2008 al hoofdtrainer in Enschede. In 2001 won hij met FC Twente de KNVB Beker.