Weg naar extra Champions League-miljoenen ligt open voor 'beschermd' PSV

Weg naar extra Champions League-miljoenen ligt open voor 'beschermd' PSV

14-05-2018 07:14
104

PSV kon zondagmiddag juichen na de laatste speelronde in de Premier League. Doordat Champions League-finalist Liverpool als nummer vier van Engeland eindigde, stroomt PSV in de laatste voorronde van het miljardenbal in. De weg naar de groepsfase lijkt bovendien open te liggen.

De Eindhovenaren volgen de zogeheten kampioenenroute en behoren tot de teams met een beschermde status. PSV ontloopt hierdoor relatief sterke tegenstanders als Red Bull Salzburg (Oostenrijk), Celtic (Schotland) en Ludogorets Razgrad (Bulgarije), die bij plaatsing voor de play-offronde samen met de Eredivisie-kampioen de koker in gaan. De mogelijke tegenstander van de Eindhovenaren zal vermoedelijk afkomstig zijn uit het rijtje APOEL Nicosia (Cyprus), Young Boys (Zwitserland), Dinamo Zagreb (Kroatië), Rosenborg (Noorwegen) en BATE Borisov (Wit-Rusland).

PSV is in ieder geval al verzekerd van een startpremie van vijf miljoen euro. Wanneer de Eindhovenaren onverhoopt in de Europa League terechtkomen, is dat geen ramp voor de club. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV de begroting gebaseerd op Europa League-inkomsten. Deelname aan de groepsfase van de Champions League zou dus een financiële extraatje zijn voor de Eredivsie-kampioen.

Lees ook: Liverpool laat PSV juichen, Nederlands kwartet van Swansea degradeert