Rutten: 'Dat heb ik toen in de krant en op tv gezegd, maar er is niets mee gedaan'

Rutten: 'Dat heb ik toen in de krant en op tv gezegd, maar er is niets mee gedaan'

14-05-2018 07:59
18

Fred Rutten keert na tien jaar terug bij FC Twente, zo bevestigde de Enschedese club maandagochtend. De trainer van Maccabi Haifa (55) ziet het niet als een probleem dat hij vanuit Israël aan de slag gaat in de raad van commissarissen.

Op de vraag van TC/Tubantia of het niet raar is dat een rvc-lid van Twente in Israël zit, antwoordt Rutten: "Vind ik niet. Ik ken in het voetbal wel meer mensen die op afstand zitten. Han Berger is technisch directeur van Sydney en zit ook in de rvc van de KNVB. Guus Hiddink was op afstand adviseur van Chelsea en PSV. Ik zie het probleem niet."

Aanvankelijk was hij in beeld als trainer of technisch directeur. De reden dat die constructie niet doorging, is simpel. "Omdat ik de mensen hier in Haifa heb gezegd dat ik zou blijven als we ons zouden handhaven. En dat is gebeurd. Ik heb in mijn leven nog nooit mijn ja-woord gebroken. Dat ga ik nu niet doen en in de toekomst ook niet."

Rutten had eigenlijk al eerder in zee willen gaan met Twente. De toenmalige technisch directeur Jan van Halst koos echter voor Gertjan Verbeek. "Ik heb in september/oktober in de krant en op tv gezegd dat de club me altijd om advies mag vragen. En dat ik de club wil helpen. Daar is toen niets mee gedaan. Nu zijn ze wel bij me gekomen. We hebben daar over gesproken en dit is eruit gerold."