De Boer en Perez verbaasd: Dat is echt het domste wat je kunt doen

De Boer en Perez verbaasd: "Dat is echt het domste wat je kunt doen"

14-05-2018 08:28
62

NEC slaagde er zondag niet in binnen één seizoen terug te keren in de Eredivisie. Dat heeft de club volledig aan zichzelf te wijten. Dat stelt Ronald de Boer.

De analist van FOX Sports was verbaasd over de tactiek van NEC tegen FC Emmen. In de eerste helft scoorden de Nijmegenaren vier keer, maar na rust werd het voetbal overboord gezet voor lange ballen. "Ik vond het raar, want ze hadden Emmen helemaal onder controle", aldus De Boer.

Wedden

Meer odds

"Ik begrijp dat je een plan B moet hebben en opportunistisch gaat voetballen, maar als je na vier of vijf ballen ziet dat je niet één kopduel wint en je de controle ook nog verliest... Dan moet je schakelen. Je kunt toch wel iemand instrueren om het via de zijkanten te proberen?"

Kenneth Perez zag zondag het gehaaste spel winnen van het vernuft. "Bij Roda JC was het precies hetzelfde. Met vier man op één lijn gaan staan is echt het domste wat je kunt doen. De afvallende bal is altijd voor de tegenpartij en dan moet je er dus achteraan. Dat was bij Roda JC en NEC hetzelfde."