Sparta-fans 'inmiddels 1200 jaar oud': 'Het is steeds hetzelfde, vandaag ook weer'

Sparta-fans 'inmiddels 1200 jaar oud': 'Het is steeds hetzelfde, vandaag ook weer'

14-05-2018 10:48
30

Thomas Verhaar is er van overtuigd dat Sparta ook komend seizoen actief is op het hoogste niveau. Zondagmiddag kropen de Rotterdammers door het oog van de naald tegen FC Dordrecht. Nu wacht FC Emmen in de finale van de play-offs. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Het ging op Het Kasteel héél moeizaam tegen Dordt, zag ook Verhaar. De gasten kwamen in de eerste helft met 2-0 voor. "Ik denk dat gemiddelde Sparta-supporter inmiddels een gemiddelde leeftijd heeft van 1200 jaar", zei de aanvaller na afloop van de wedstrijd (2-2) in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het is ieder jaar hetzelfde, vandaag ook weer. Gelukkig viel het dubbeltje onze kant op."

De ploeg van Dick Advocaat moest na de pauze álle zeilen bijzetten om degradatie te vermijden. "We beginnen gewoon heel slecht...  Maar als wij ons ding doen, zonder angst voetballen en gewoon spelen, dan zijn we natuurlijk wel in staat om van Dordt te winnen. Na rust kregen we een hoop goede kansen en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in dit resultaat."

Nu wacht Emmen in de allesbeslissende finale. "Ik heb wel een vrij grote overtuiging dat we volgend jaar in de Eredivisie spelen. We moeten nu laten zien dat we bestand zijn tegen de spanning."