Feyenoord distantieert zich van boek Kuyt: 'Herkennen ons er niet in'

Feyenoord distantieert zich van boek Kuyt: 'Herkennen ons er niet in'

14-05-2018 11:58
101

Feyenoord kan zich niet vinden in diverse passages die zijn opgenomen in 'Het geloof in succes', een boek over Dirk Kuyt dat deze week verschijnt. Een woordvoerder van de Rotterdamse club laat dat maandag weten aan het Algemeen Dagblad. 

Feyenoord meldt dat 'het zijn verhaal en vooral zijn herinneringen zijn. Dat is iets anders dan dat het werkelijk allemaal zo is gegaan'. In het boek is Kuyt onder meer kritisch op de sfeer en omstandigheden die hij aantrof toen hij in 2015 terugkeerde in De Kuip. 

"Velen die er bij waren, onder wie de technisch directeur en de hoofdtrainer, herkennen zich nadrukkelijk niet in hoe sommige zaken volgens hem zijn verlopen. We gaan er verder niet op in", aldus een zegsman van Feyenoord. "Dat willen we niet. Wij koesteren vooral dat we samen kampioen zijn geworden."

In het boek vertelt Kuyt onder meer dat hij 'woest' was op trainer Giovanni van Bronckhorst toen deze hem een keer wisselde. "Ik kon maar niet op één lijn met de trainer komen dat ik in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler was."