Kuyt over 'afrekening' met Van Bronckhorst: 'Heb ik een aantal keer aangegeven'

Kuyt over 'afrekening' met Van Bronckhorst: 'Heb ik een aantal keer aangegeven'

14-05-2018 12:55
49

Dirk Kuyt vindt niet dat zijn nieuwe boek een 'afrekening' is met Feyenoord en trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ik denk dat nu het moment is om je kwetsbaar op te stellen. Dat je dingen vertelt die je nooit in de media zou brengen", reageert de voormalig captain op de onstane commotie. 

Verschillende passages in 'Het Geloof in Succes' - dat deze week verschijnt - zijn niet goed gevallen bij Feyenoord, zo werd maandag bekend. De Rotterdamse club distantieert zich zelfs van bepaalde uitspraken van publiekslieveling Kuyt. 

"Ik heb absoluut geen problemen met Van Bronckhorst. Ik denk dat het andersom ook goed is. We hebben veel respect voor elkaar", laat Kuyt weten voor de camera van RTV Rijnmond

Er is wat hem betreft geen sprake van rancune. "Maar ik heb wel een aantal keer aangegeven wanneer ik teleurgesteld was en wanneer Van Bronckhorst het goed deed."

Zijn boek is in ieder geval niet negatief bedoeld. "Ik denk dat het een boeiend en interessant proces is waar mensen een kijkje in de keuken van de topsport krijgen."