Roda JC in zak en as: Ik vind het onzin om daar op terug te komen

Roda JC in zak en as: "Ik vind het onzin om daar op terug te komen"

14-05-2018 14:34
55

Technisch directeur Harm van Veldhoven ziet geen reden om de Jupiler League in te gaan zonder trainer Robert Molenaar. Roda JC degradeerde zondagavond door een 1-2 nederlaag tegen Almere City FC.

Van Veldhoven blikte na de wedstrijd tussen Roda JC en Almere City (1-2) met FOX Sports terug op een bewogen seizoen. De klap tegen Almere City kwam hard aan. "Er kan altijd een fout gemaakt worden, dat zag je ook bij het eerste doelpunt tegen. Dan zie je ook dat het onrustiger en paniekeriger wordt. Dan geef je een tegenstander vertrouwen. Ondanks dat zijn er genoeg kansen geweest voor ons, maar het was onrustig."

Volgens Van Veldhoven hoeft Molenaar niet te vrezen voor zijn baan. Zijn contract werd dit seizoen verlengd. "Ik vind het onzin om daar op terug te komen. Ik zie Robert werken en ik zag dat het aan het groeien was. Dagelijks werken en de wedstrijden, dat bepaalt de kwaliteit van een coach. Hij heeft de contractverlenging verdiend. Ik kijk niet teveel terug en ga ook niet in emotie andere dingen zeggen. Ik zie wat ik zie."

"Dit is natuurlijk wel een zware tik", vervolgt Van Veldhoven. "Door verder te kunnen bouwen kun je stabieler worden. Nu wordt Roda JC financieel weer beperkter in dingen. Dus nu moeten we de koppen samen steken om ervoor te zorgen dat je funderingen en fundamenten behoudt en door kunt groeien. Dit zet je wel achteruit, daar kun je niet omheen."