'PSG komt maandag met bevestiging: Neymar ontmoette nieuwe trainer al'

'PSG komt maandag met bevestiging: Neymar ontmoette nieuwe trainer al'

14-05-2018 13:25
15

Thomas Tuchel is de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung. De 44-jarige Duitser wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag voorgesteld aan pers en publiek.

PSG maakte onlangs bekend niet door te gaan met Unai Emery, die de club de laatste twee seizoenen niet aan het gedroomde Champions League-succes kon helpen. Op de achtergrond werd de laatste maanden hard gewerkt aan de komst van een opvolger. De keuze is uiteindelijk op Tuchel gevallen. Hij maakte naam als trainer van FSV Mainz en was de voorganger van Peter Bosz bij Borussia Dortmund.

Zondagochtend stapte Tuchel volgens de Süddeutsche Zeitung op het vliegtuig naar Parijs. Daar had hij een ontmoeting met de grote ster van het team: Neymar. De Duitse trainer zet maandag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2020. Zijn belangrijkste taak: voor het eerst in de clubhistorie de Champions League winnen. Deze zomer volgt hij in België een intensieve cursus Frans om zich goed verstaanbaar te kunnen maken in Parijs.