Guardado zwaar onder vuur in Spanje: Maar hij is de beste speler die ik ken

Guardado zwaar onder vuur in Spanje: "Maar hij is de beste speler die ik ken"

14-05-2018 13:42
23

Andrés Guardado ligt na de stadsderby tussen Real Betis en Sevilla zwaar onder vuur. De Mexicaan, niet helemaal fit, speelde een belabberde wedstrijd. Daags na het 2-2 gelijkspel krijgt hij steun van zijn trainer Quique Setién.

Guardado begon zaterdagavond in Estadio Benito Villamarín met fysieke klachten aan de derby tegen Sevilla, maar speelde een dramatische wedstrijd en werd na 45 minuten uit zijn lijden verlost. "Ik weet zeker dat hij de beste speler is die ik ken en met wie ik ooit heb gewerkt", reageert Setién, geciteerd door Marca.

"Hij heeft niet alleen een dodelijke pass in zijn voeten... Zijn techniek, tactisch inzicht en inzet tijdens wedstrijden is ongeëvenaard. Daarnaast is hij met zijn enthousiasme ook belangrijk voor zijn ploeggenoten", vervolgt de Betis-trainer. "Bij zijn komst wist ik meteen dat hij een belangrijk speler voor ons zou worden."

Real Betis nam Guardado afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro over van PSV. In zijn eerste jaar in de Primera División was hij goed voor twee goals en zeven assists.