VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

16-05-2018 12:00
60

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. In de laatste editie van deze reeks: de trainer. 

De trainer met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt de leiding over het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De zes genomineerden zijn:

Phillip Cocu (PSV)
Knap hoe Cocu PSV op de rails kreeg na een uiterst belabberde start van het seizoen. Kun je nagaan: in september werd het nog openlijk getwijfeld aan de toekomst van de trainer in Eindhoven. Cocu, stoïcijns als altijd, heeft zijn derde landstitel in vier jaar tijd inmiddels binnen. 

John van den Brom (AZ)
Tegen topclubs en in de bekerfinale ging het faliekant mis, maar verder niets dan lof voor het werk dat Van den Brom dit seizoen verricht heeft in Alkmaar. De doelstelling was om aanvallender te spelen, vaker te scoren en de Alkmaarse achterban meer te vermaken. Dat is zéker gelukt. Van den Brom deinst er bovendien niet voor terug om jonge, ervaren spelers voor de leeuwen te gooien. 

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)
Na het veroveren van de Johan Cruijff Schaal én de KNVB Beker is Van Bronckhorst inmiddels de meest succesvolle trainer in de geschiedenis van Feyenoord. Petje af. Tijdens de eerste seizoenshelft had de onttroonde kampioen het moeilijk, zowel in de competitie als in Europa. Na de winter kreeg Gio zijn elftal weer op de rit. De eindsprint in maart, april en mei was indrukwekkend. 

Fons Groenendijk (ADO Den Haag)
Zelfs de meest verstokte ADO-fan had bij aanvang van het seizoen waarschijnlijk niet durven dromen van een zevende plaats en plaatsing voor de play-offs. Groenendijk haalde het onderste uit de kan, natuurlijk ook dankzij onder meer de goals van Bjorn Johnsen en de uitstekende Nasser El Khayati. In Den Haag kan Groenendijk voorlopig niet meer stuk. 

Mitchell van der Gaag (Excelsior)
Wéér een jaar waarin Excelsior zich met de kleinste begroting van de Eredivisie haast moeiteloos wist te handhaven. Credits naar de no-nonsense trainer Van der Gaag, die een hecht elftal wist te smeden in Rotterdam. De voormalig verdediger lijkt nu de opvolger van Stijn Vreven te worden bij NAC Breda. 

Maurice Steijn (VVV-Venlo)
Niet voor niets werd Steijn eerder dit jaar gelinkt aan onder meer Vitesse, sc Heerenveen en Willem II. De Hagenaar maakt al een paar jaar veel indruk bij VVV. Vorig seizoen werd Steijn met de Limburgers kampioen van de Jupiler League, deze jaargang hield hij zijn ploeg boven de rode streep. Fijn voor VVV: alles wijst er inmiddels op dat Steijn nóg een jaar in stadion De Koel werkzaam is. 

Wie is volgens jou de beste trainer van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

Er kan óók nog gestemd worden op de spelers voor het Elftal v/h Jaar:

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper