Van Wolfswinkel gaat all-in voor oude club: Ja, ik ben zeker bij de wedstrijd

Van Wolfswinkel gaat all-in voor oude club: "Ja, ik ben zeker bij de wedstrijd"

14-05-2018 15:13
21

Vitesse heeft de beste papieren om Europa in te gaan. Dat claimt Ricky van Wolfswinkel, die bij zowel Vitesse als FC Utrecht een verleden als speler heeft.

Van Wolfswinkel heeft zijn ticket voor Vitesse - Utrecht al op zak. Bij FOX Sports voorspelt de 29-jarige aanvaller winst voor Vitesse. "Ja, ik ben zeker bij de wedstrijd. Het zijn natuurlijk twee oude ploegen van mij. Vitesse staat me natuurlijk iets nader bij, daarom sta ik ook hier op Papendal nu. Je hebt toch je maatjes gecreëerd vorig jaar en het is leuk om die weer even te zien."

FC Utrecht wordt door de verslaggever van FOX Sports genoemd als koning van de play-offs, maar Van Wolfswinkel wil daar niets van weten. "Toen ik bij Utrecht speelde hebben we het heel goed gedaan, maar ik zie toch dat Vitesse op dit moment in sterkere vorm is. Utrecht miste afgelopen wedstrijd twee belangrijke spelers, als die terug zijn maakt dat een groot verschil. Over het geheel zie ik Vitesse toch als grootste kanshebber."

Ook op de vraag wie het verste kan komen in Europa, keist Van Wolfswinkel Vitesse. "Als je kijkt naar het verleden... Het Utrecht van de laatste jaren is het niet echt en Vitesse heeft dit jaar ook te weinig gebracht in de Europa League. Maar uiteindelijk zie ik op dit moment meer volwassenheid, los van de wisselvalligheid, bij Vitesse. Dus ik zie dat die meer kunnen doen. Dat hebben de spelers ook laten zien. De spelers die de laatste weken in goede vorm steken kunnen ook in Europa hele mooie dingen doen."