Scouten in de Eredivisie: elf ideale versterkingen voor PSV, Ajax en Feyenoord

Scouten in de Eredivisie: elf ideale versterkingen voor PSV, Ajax en Feyenoord

14-05-2018 16:30
72

Nu een boeiend Eredivisie-seizoen bíjna ten einde is, vraagt VoetbalPrimeur zich hardop af: welke spelers van buiten de traditionele top-drie zouden geschikte, realistische versterkingen zijn voor PSV, Ajax en Feyenoord? Onze speurtocht leverde deze elf namen op.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
De 27-jarige goalie beleefde een uitmuntend debuutseizoen in de Eredivisie. Onder de lat van VVV blonk Unnerstall vrijwel wekelijks uit. Nu is de Duitser transfervrij en hoopt hij op een avontuur bij een grote(re) club. Lijkt een inkoppertje wanneer PSV, Ajax of Feyenoord in de zomer een betrouwbare nummer twee zoekt. 

Wedden

Meer odds

Angelino (NAC Breda)
Heeft dit seizoen de harten van het Bredaas publiek gestolen met zijn agressiviteit, rushes, voorzetten en fraaie vrije trappen. Werkgever Manchester City beslist nu over de toekomst van de jonge Spanjaard. Ajax en met name PSV hebben Angelino (21) op het lijstje staan. 

Denzel Dumfries (sc Heerenveen)
Uitblinker in de Jupiler League namens Sparta, daarna uitstekend tijdens zijn debuutjaar op het hoogste niveau en ook bij sc Heerenveen paste Dumfries (22) zich moeiteloos aan. Na één seizoen in het Abe Lenstra wil de sterke verdediger graag hogerop. Een transfer naar de top-drie lijkt een kwestie van tijd. 

Ryan Thomas (PEC Zwolle)
PEC Zwolle gunt hem ondanks een doorlopend contract een transfer en dat is maar goed ook, want het is écht tijd dat Thomas zich op een hoger niveau kan en gaat ontplooien. De 23-jarige international laat al jaren zien dat hij een uniek talent is. Zou op het middenveld in Eindhoven, Amsterdam of Rotterdam niet misstaan. 

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Sinds Willem van Hanegem hem eerder dit jaar tipte bij de Nederlandse top, gonst het van de geruchten rond Bacuna. Het multifunctionele talent van FC Groningen lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. Naast PSV worden ook FC Kopenhagen en diverse Russische ploegen aan Bacuna gelinkt. Een tussenstop in de Nederlandse top lijkt ons verstandig. 

Manu Garcia (NAC Breda)
In de Jupiler League stal hij de harten van de NAC-fans al en dit jaar is de hondstrouwe achterban van De Parel van het Zuiden nóg verliefder geworden op de jonge spelmaker. Techniek, inzicht, een fabelachtige trap: spelers als Garcia zijn zeldzaam op de Nederlandse velden. Net als Angelino is ook hij eigendom van Manchester City. Wellicht kan PSV of Ajax er een dubbeldealtje uitslepen bij de kampioen van Engeland. 

Guus Til (AZ)
Afgelopen seizoen mocht-ie al sporadisch aan het grote werk ruiken en dit jaar ging Guus Til als een komeet in Alkmaar. 33 basisplaatsen, negen goals en als klap op de vuurpijl een debuut in Oranje: de wereld ligt aan de voeten van de twintigjarige middenvelder. PSV, Ajax en Feyenoord volgen zijn ontwikkeling ongetwijfeld op de voet. Grote vraag: is Til eigenlijk nog wel te betalen voor die topclubs?

Mason Mount (Vitesse)
Volop rumoer rond Mount, die dit seizoen wekelijks schittert in het geel-zwart van Vitesse. Dankzij de nauwe banden met Chelsea kon de Engelse spelmaker dit seizoen zijn talent etaleren in de Eredivisie. Volgens diverse media is zowel kampioen PSV als nummer twee Ajax in de markt voor Mount. 

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
SSC Napoli, Besiktas, Rusland: voor Eredivisie-topscorer Jahanbakhsh lonkt deze zomer het grote geld. Maar waarom niet eerst een tussenstap in de Eredivisie? PSV (Hirving Lozano) en Ajax (David Neres en Justin Kluivert) schakelen bij uitgaande transfers mogelijk door naar Alkmaar. "Als straks blijkt dan één of twee seizoenen bij bijvoorbeeld PSV of Ajax de beste optie is voor Alireza, dan overwegen we dat ook", zei de zaakwaarnemer van de Iraniër afgelopen week. 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Het contract van Kuwas in Almelo loopt door tot medio 2020. Trainer John Stegeman vertelde eerder dit jaar dat de vleugelspits daardoor 'onbetaalbaar' is voor subtoppers in de Eredivisie. Met zijn 25 jaar heeft Kuwas nu eigenlijk de leeftijd om clubs als Vitesse of FC Utrecht over te slaan en direct naar de top te verkassen. 

Fran Sol (Willem II)
Heel Tilburg is stapelgek op Sol. Niet zo gek ook, na zijn hattrick in die legendarische wedstrijd tegen PSV (5-0) en een seizoenstotaal van zestien treffers. Na twee jaar bij Willem II wordt het voor Sol tijd om zijn grenzen te verleggen. Zijn contract loopt in 2019 af en dus zal de Spanjaard relatief goedkoop zijn. Een ideale breedteversterking voor de traditionele top-drie, dachten wij zo. 

Eens met deze lijst? Welke speler(s) zie jij als perfecte versterking voor PSV, Ajax en Feyenoord? Deel het in de comments!