'We zijn geen club voor het linkerrijtje van Eredivisie, dat kunnen we niet aan'

'We zijn geen club voor het linkerrijtje van Eredivisie, dat kunnen we niet aan'

14-05-2018 15:46
52

Directeur Wilco van Schaik vindt dat bij NEC de rust bewaard moet blijven. De Nijmeegse ploeg werd in de nacompetitie uitgeschakeld door FC Emmen en speelt ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Van Schaik zegt in gesprek met Omroep Gelderland dat de club moet evalueren en kijken waar het fout is gegaan. "Ons past nederigheid, omdat we nog een jaar in de eerste divisie spelen. Maar ook gewoon reële ambities. We moeten nu evalueren en we kijken nu waar het fout is gegaan. En daarvan leren richting de toekomst. We kijken ook naar de hele technische staf en ook die gaan we evalueren. De trainer schuift daar zelf ook bij aan."

Bovendien staat NEC voor de lastige taak de begroting rond te krijgen, dus zonder inkomsten uit de Eredivisie. "We moeten nu wel de rust bewaren. Ook in de Eredivisie hadden we een gat in de begroting gehad. De Eredivisie brengt meer met zich mee qua seizoenkaarten en sponsoring. We moeten kijken of NEC die ambities wel waar kan maken."

"We willen wel wat stappen maken, maar moeten misschien eerst het fundament goed bouwen", vervolgt Van Schaik. "En dan een goede stap maken naar de Eredivisie om er niet meteen uit te kukelen. We moeten terug naar de basis met NEC. We zijn geen club voor het linkerrijtje van de Eredivisie, dat kunnen we gewoon niet aan. Dat zie ik in de begroting en de cijfers."